Produse din lapte preparate in bucatarie
Autor: Eva Schiefer | Eva-Maria Lipp
Editura: Cser Budapesta
Format: 16,5x23,5 cm
Nr. pagini: 104 color
Coperta: brosata
ISBN: 978-963-278-55-2
Anul aparitiei: 2019
DESPRE CARTE
Cartea prezinta, pas cu pas, producerea in propria bucatarie a alimentelor care au ca materie prima laptele. Scopul celor doua autoare, ele insele bucatarese incercate, este de a-i invata pe oameni „sa simta adevaratul gust al alimentelor” pe care, datorita cresterii numarului de produse gata preparate cu gust identic, se pare ca l-au uitat.
Cititorii sunt indemnati ca pe baza retetelor prezentate sa prepare fara aditivii atat de daunatori sanatatii, produse delicioase pe baza de lapte.
Intr-un capitol separat, sunt prezentate componentele laptelui, precum si diferitele tipuri de lapte existente in comert. In altul aflam care sunt ustensilele necesare producerii delicateselor din lapte: branza, lapte batut, diferite tipuri de iaurt, chefir etc. Retetele sunt explicite, continand si valoarea nutritiva pentru 100 g de produs finit.
Bogat ilustrata, cu un index alfabetic al retetelor, cartea „Produse din lapte preparate in bucatarie” va invita sa preparati singuri specialitati culinare avand un ingredient principal la indemana oricui, laptele.
CUPRINS
Cuvant inainte 7
NOTIUNI DE BAZA 9
Laptele - un aliment sepcial 11
Laptele este de mai multe feluri 14
Ce contine laptele? 17
Cumpararea, depozitarea si prelucrarea laptelui 19
Ustensile necesare pentru prelucrarea laptelui 21
Explicarea unor termeni de specialitate importanti 23
LAPTE BATUT, IAURT SI CHEFIR 27
BRANZA PROASPATA 41
BRANZA CU PASTA MOALE SI BRANZA CU PASTA TARE 77
UNT SI ZER 89