Tehnologii generale de prelucrare a carnii, pestelui, laptelui, legumelor si fructelor. Manual pentru clasa a X-a
![](https://www.agir.ro/pictures/img_prima_carte/609_121442_1.jpg)
Autor: Dana-Ioana Ion | Tincuta Condruz | Violeta Teodor | Ioana Branzaru
Editura: CD Press
Format: 20x28,5 cm
Nr. pagini: 104
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-528-137-0
Anul aparitiei: 2012
Manualul este realizat in conformitate cu programa scolara in vigoare si se adreseaza elevilor care se pregatesc pentru filiera Tehnologica, profilul Resurse naturale si protectia mediului, domeniul pregatirii de baza Industrie alimentara.
CUPRINS
PARTEA I. INSTRUIRE TEORETICA
1. Transportul si depozitarea carcaselor 6
2. Conservarea carnii si pestelui prin frig 8
3. Prelucrarea carcaselor si a materiilor auxiliare 14
4. Procesul tehnologic de fabricare a prospaturilor si semiafumatelor 21
5. Tehnologia obtinerii laptelui de consum 25
6. Fabricarea produselor lactate acide 31
7. Obtinerea smantanii 36
8. Tehnologia obtinerii casului 42
9. Pregatirea legumelor si a fructelor in vederea conservarii 48
10. Conservarea legumelor si a fructelor 55
11. Sucuri din legume si din fructe, bauturi racoritoare 57
PARTEA A II-A. INSTRUIRE PRACTICA DE LABORATOR
A. Analiza senzoriala a carnii, pestelui si preparatelor din carne 66
B. Analiza laptelui si a produselor lactate 75
C. Analiza conservelor din legume si din fructe 78
PARTEA A III-A. PREGATIRE PRACTICA TEHNOLOGICA
A. Operatii specifice prelucrarii carnii 82
B. Operatii specifice prelucrarii laptelui 90
C. Pregatirea legumelor si fructelor in vederea conservarii 98
Bibliografie 104