Tratat de inginerie alimentara. Vol.1
![](https://www.agir.ro/pictures/img_prima_carte/110389.jpg)
Autor: Constantin Banu (coordonator)
Editura: A.G.I.R.
Format: 17x24 cm
Nr. pagini: 1494
Coperta: legata
ISBN: 978-973-720-165-2
Anul aparitiei: 2008
Cuprinsul volumului 1
SECTIUNEA I: DATE TEHNICO-STIINTIFICE PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARA
1. Compozitia chimica a principalelor produse alimentare;
2. Caracteristici fizice si termofizice;
3. Apa in industria alimentara. Epurarea apelor reziduale;
4. Materiale utilizate in industria alimentara. Ambalaje;
5. Aditivi folositi in industria alimentara;
SECTIUNEA A II-A: INGINERIA PRODUSELOR ALIMENTARE. OPERATII - UTILAJE.
6. Spalarea materiilor prime;
7. Fractionarea solidelor. Sortarea. Calibrarea. Cernerea;
8. Transportul materialelor;
9. Maruntirea;
10. Sedimentarea;
11. Filtrarea;
12. Amestecarea;
13. Incalzirea - racirea;
14. Fermentarea;
15. Pasteurizarea-sterilizarea;
16. Concentrarea prin vaporizare;
17. Condensarea;
18. Cristalizarea;
19. Uscarea;
20. Refrigerarea si congelarea produselor alimentare;
21. Distilarea si rectificarea;
22. Extractia;
SECTIUNEA A III-A: PRODUCEREA ENERGIEI TERMICE SI A FRIGULUI
23. Generarea caldurii si producerea aburului;
24. Compresoare frigorifice;
25. Instalatii frigorifice;
26. Conditionarea aerului in industria alimentara;
SECTIUNEA A IV-A: MODELAREA Sl AUTOMATIZAREA IN INDUSTRIA ALIMENTARA
27. Principiile modelarii in industria alimentara;
28. Aparate de masura si control, comanda si reglare;
29. Procese tehnologice automatizate in industria alimentara;
SECTIUNEA A V-A: DIMENSIONAREA MECANICA A UTILAJELOR SI TRIBOLOGIA IN INDUSTRIA ALIMENTARA
30. Dimensionarea mecanica a utilajelor din industria alimentara;
31. Tribologia in industria alimentara;
Bibliografie.
Va recomandam
![](/pictures/thumb_carte/453_122940_1.jpg)
![](/pictures/thumb_carte/861_123633_1.jpg)