Turism si alimentatie. Manual pentru clasa a X-a (domeniul de pregatire generala: Alimentatie)
![](https://www.agir.ro/pictures/img_prima_carte/995_121443_1.jpg)
Autor: Constanta Brumar | Elena Pascali | Valentina Capota | Marius Petre | Angela Sandru | Florian Lixandru
Editura: CD Press
Format: 20x28,5 cm
Nr. pagini: 296
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-528-110-3
Anul aparitiei: 2011
Manualul este realizat in conformitate cu programa scolara pentru clasa a X-a, aprobata prin OMECTS nr. 4463 din 12.07.2010. Domeniul de pregatire generala: Alimentatie.
CUPRINS
Cuvant inainte 3
MODULUL I - Sortimentul de preparate si bauturi 5
1. Dozarea materiilor prime in functie de preparat 6
2. Obtinerea semipreparatelor si a preparatelor cu grad redus de complexitate 9
3. Aranjarea preparatelor in vederea servirii 171
4. Identificarea sortimentului de bauturi 177
MODULUL II - Servirea preparatelor si a bauturilor 185
1. Servirea preparatelor si a bauturilor in unitatile de alimentatie 186
2. Debarasarea meselor in sala de servire 214
3. Conduita profesionala in relatia cu consumatorii 229
MODULUL III - Gestiune economica 249
1. Legislatia contabila in turism si alimentatie publica 250
2. Evaluarea patrimoniului si calculatia in contabilitate 253
3. Calculul economic in contabilitate 258
4. Obiectul si metoda contabilitatii 263
5. Procedeele contabile 275
6. Documente de evidenta operativa in unitatile de alimentatie si hotelarie 280
Bibliografie 293