In atentia Sucursalei AGIR Buzau: automatizarea, informatizarea, robotizarea
Data: 16-31 mai 2019 2019
Sucursala AGIR Buzău a organizat, la sediul fabricii de bere Ursus Breweries din Buzău, o întâlnire între conducerea firmei și membrii Sucursalei pe tema Automatizare, Informatizare, Robotizare. Cu această ocazie, directorul fabricii, ing. Sorin Harabagiu, a prezentat o scurtă istorie a unităţii, precum şi tehnologia existentă în fabrică.
Fabrica face parte din Asahi Group Holdings, o companie japoneză de renume mondial. Compania are trei unităţi în România - la Timișoara, Brașov și Buzău - și o mini-unitate de producție la Cluj-Napoca. Fabrica de bere din Buzău este cea mai tânără dintre cele trei fabrici, ea fiind înființată acum aproape 41 de ani. În momentul punerii în funcțiune, capacitatea fabricii era una standard pentru acea perioadă, în jur de 500 000 hl/an. Fabrica a trecut prin mai multe etape de modernizare și extindere de capacitate, ajungând în acest moment cea mai mare fabrică de bere din România și una dintre cele mai complexe. Valoarea totală a investițiilor din ultimii 25 de ani depășește 100 milioane euro. În acest moment, Fabrica de bere din Buzău este una dintre cele mai moderne societăţi de profil din Europa Centrală și de Est, cu un înalt grad de automatizare, producând sortimente de bere de cea mai înaltă calitate.
În fabrica din Buzău sunt instalate mai multe sisteme de automatizare, începând cu cele care asigură controlul procesului tehnologic și continuând cu cele care asigură funcțiile suport. Acestea se referă mai ales la controlul accesului în fabrică, protecția fabricii împotriva incendiilor și sisteme de detecție pentru situații extreme. În ultima perioadă, fabrica a instalat doi roboți de ultimă generație pentru depaletizarea și paletizarea navetelor de sticlă.
Interesul din partea membrilor AGIR a fost foarte ridicat: la întâlnire au participat 48 de persoane.