Noi aparitii in Editura AGIR
Data: 1-15 iunie 2004
Autori: Gh. Ivanus, Ion Stefanescu, Stefan N. Stirimin, Stefan-Traian Mocuta, Mihai Pascu Coloja
ISTORIA PETROLULUI IN ROMANIA
Format 170x240mm, 572 pagini, legata, 390.000 lei/exemplar.
Lucrarea se bazeaza pe o minutioasa si profunda documentare, punand in evidenta contributia substantiala si uneori de pionierat a savantilor, inginerilor si a altor personalitati din Romania de la inceputuri (1850) si pana in zilele noastre la dezvoltarea industriei petroliere, in corelatie cu evolutia mondiala a acesteia.
Pentru prima oara cititorii gasesc intr-o singura carte descrierea tuturor activitatilor implicate de asa-numita "industrie petroliera", cum sunt: geologia petrolului; extragerea; rafinarea; distribuirea produselor; industria de utiliaje si echipamente; cercetarea si dezvoltarea.
Din cuprins: Din timpuri stavechi; Trei premiere mondiale realizate in Romania; Formarea si afirmarea unei industrii, 1857 - 1914; Primul Razboi Mondial si petrolul romanesc; Maturitatea unei industrii, 1920 - 1940; Petrolul romanesc in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial; Petrolul romanesc dupa cel de al Doilea Razboi Mondial; Quo vadis?: Personalitati din domeniul petrolier.
"Istoria petrolului in Romania" se adreseaza oamenilor de stiinta, cercetatorilor, inginerilor, celor care se ocupa de istoria dezvoltarii industriei petroliere, studentilor si profesorilor din invatamantul de specialitate.
Constantin Banu (coordonator) s.a.
PRINCIPIILE CONSERVARII ALIMENTELOR
Format 170 x 240 mm, 412 pag., 220.000 lei/exemplar
Lucrarea, realizata pe baza unei documentari vaste si la un nivel stiintific ridicat, aduce la cunostinta studentilor de la facultatile de profil, a cadrelor didactice si a specialistilor din productie si din organele de control in domeniul alimentar cele mai noi realizari in privinta conservarii alimentelor, chiar daca unele sunt inca in stadiul de pilot.
Cartea este structurata in 30 de capitole si contine un bogat material ilustrativ, inclusiv date tabelate.
Din cuprins: alimentele si alimentatia; rolul apei in produsele alimentare; alterarea microbiologica; principalele metode de conservare; procesarea si ambalarea aseptica a produselor alimentare.
Lucrarea este realizata de cadre didactice de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati si de la Universitatea Tehnica a Moldovei din Chisinau.
In curs de aparitie:
Constantin Banu (coordonator) s.a.
ALIMENTELE SI SANATATEA CONSUMATORILOR